Tillbaka

 

 

 

 

Européringens hemsida:

 mellanlogga.gif

Europén - rasbeskrivning

Europén ska vara medelstor till stor, kraftig och muskulös med rund och välutvecklad bröstkorg. De kraftiga benen ska smalna av mot fasta, runda tassar.

 

Huvudet ska vara tämligen stort och te sig rundat, men vara något längre än vad det är brett. Kinderna ska vara välutvecklade, hakan kraftig, panna och hjässa lätt välvda.

 

046-001.JPG

Nosen ska vara medellång och jämnbred med övergången mot pannan markerad av en lätt inbuktning utan stop. Halsen ska vara medellång och muskulös.

 

Medelstora öron med lätt rundade spetsar, gärna tofsar. Öronen ska sitta väl isär. Ögonen ska vara rundade, lätt snedställda och väl åtskilda. Ögonfärgerna är grön, gul, orange, blå och bärnsten.

 

 

Svansen ska vara medellång, bred vid basen och avsmalnande mot en rundad tipp. Pälsen ska vara tät, motspänstig och glänsande.

 

Utseende

Europén är en "medelkatt". Den ska vara medelstor till stor och varken ha för satt eller slank kroppsbyggnad. Det får inte finnas drag av andra raser i Europén. Den finns i många färgvarianter, både enfärgade och mönstrade i olika kombinationer.

 

DSC_0692-2.JPG

Temperament

Europén har ett vänligt och mjukt temperament

och den passar utmärkt som innekatt. Den är trofast, lättanpassad och lättlärd. Många européer lär sig apportera bollar eller att gå promenader i koppel. Den har stort sällskapsbehov samtidigt som den är självständig. Den tycker om barn och hundar.

 

Europé är verkligen en sann familjekatt!

 

Källa: EuropéringenDSC_1002.JPG

 CH S*Aniratax Look At Me I'm Sandra Dee

 

 
stäng